Beloning van 15.000 euro voor gouden tip beschietingen Dak van de Markt

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
VEENENDAAL - Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van meerdere beschietingen in 2018 en 2019 rond horecagelegenheid Dak van de Markt in Veenendaal.
De beloning wordt uitgeloofd vanwege het gevaar voor de omgeving en de grote impact voor betrokkenen. Andere reden is dat het politieonderzoek tot nu toe niets heeft opgeleverd.
Bij en rondom de horecagelegenheid vond een reeks ernstige incidenten plaats. Het ging om beschietingen, brandstichtingen en het aantreffen van een handgranaat.

CULTUURFABRIEK

De burgemeester besloot donderdag dat het Dak van de Markt komend weekend dicht moet blijven vanwege alle onrust. Bij het café zelf, maar ook bij andere zaken in Veenendaal waar familieleden van de eigenaar werken, zijn incidenten geweest.
Donderdagmorgen werd de Cultuurfabriek op het Kees Stipplein in Veenendaal ontruimd nadat daar voor de deur een verdacht pakketje werd gevonden. Bij het café in de Cultuurfabriek zou een zus werken van de eigenaar van het Dak van de Markt.
Waarom iemand het kennelijk op de familie gemunt heeft, weet de politie niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.