RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Automobilist rijdt in sinkhole Nieuwegein, 20 huishoudens zonder water


NIEUWEGEIN - In de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg is vanochtend een automobilist in een sinkhole vol water gereden. Het gat in de weg op de Kootwijkerschans is ontstaan door een gesprongen waterleiding. Ongeveer 20 huishoudens zitten zonder water.

Een buurtbewoner ontdekte de gesprongen waterleiding vanochtend vroeg rond 06.30 uur. "Ik keek naar buiten en zag wat water en schuim. Maar het had hard geregend, dus ik dacht: het zal wel. Toen mijn man om 8 uur de hond ging uitlaten, zag hij pas wat er aan de hand was", vertelt buurtbewoonster Ilona Been.

Een van de omwonenden zette zijn voertuig in de buurt van het sink hole zodat andere weggebruikers niet in het gat zouden rijden, maar dat mocht niet baten. "Het sink hole was voor mijn vriend niet te zien toen hij aan kwam rijden. Het leek net een plas water", vertelt de vriendin van de chauffeur aan RTV Utrecht. Volgens haar was de verkeerssituatie op die plek ook onoverzichtelijk.

GEEN WATER
Inmiddels is waterbedrijf Vitens ter plaatse om de gesprongen waterleiding te repareren. De auto is uit het gat getakeld. De reparatiewerkzaamheden aan de weg gaan naar verwachting nog meerdere uren duren.

Een woordvoerder van Vitens meldt dat de chauffeur geholpen wordt bij de financiŽle afhandeling van de schade aan de auto.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -