Kapotte lift in Utrechts appartementencomplex vol ouderen na drie weken gemaakt

UTRECHT - Goed nieuws voor de 90-jarige Mien Singelenberg: zij kan haar huis in de Utrechtse wijk Overvecht weer zelfstandig verlaten. Vanwege een kapotte lift zat de Utrechtse wekenlang opgesloten in haar appartement op driehoog.
De zoon van Mien belde vanochtend met de redactie van RTV Utrecht om het heugelijke nieuws te melden: "Mijn moeder is heel blij want die kan weer naar buiten. Ze zijn allemaal in hun nopjes."
De lift in het complex aan de Naxosdreef ging drie weken geleden kapot. Singelenberg ontdekte die dag dat de lift kapot was toen ze beneden aan kwam: "Een monteur heeft mij toen uiteindelijk de trap op geholpen. Vanaf die tijd ben ik hierboven. Ik zit hier eigenlijk opgesloten. De man hiernaast is hartpatiënt, wat als er iets met hem gebeurt? En de mevrouw beneden is net zo oud als ik, die kan ook de trap niet op."
Toen RTV Utrecht van de week even belde met woningcorporatie Portaal beloofde een woordvoerder dat de lift snel gemaakt zou worden. Dat is inmiddels gebeurd en dus kunnen Singelenberg en haar buren weer zelfstandig naar buiten. Zowel Singelenberg als haar zoon zijn blij: "Ik denk dat de aandacht van RTV Utrecht zijn vruchten heeft afgeworpen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.