RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Illegale visser haalt bijna vierhonderd palingen uit Loosdrechtse Plassen


LOOSDRECHT - Op de Loosdrechtse Plassen is afgelopen weekend een visser aangehouden. De man had zo'n 370 palingen uit het water gehaald, terwijl vissen daar is verboden.

Hij was geen hobbyist, zo bleek wel uit het feit dat de man op een boot zat en had meerdere stroopgereedschappen bij zich had, zoals een groot mes en netten.

Dat de man illegaal bezig was, is overduidelijk. Niet alleen is vissen in de Loosdrechtse Plassen verboden, op het stukje waar hij op heterdaad werd betrapt (Loenderveense Plas) is zelfs varen niet toegestaan. Ook heeft hij een slot van een hek geforceerd om met zijn boot in de plas te komen. Bovendien wordt de paling, ook wel een schieraal genoemd, beschermd door Europese regelgeving.

De visser werd al een week in de gaten gehouden door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) voordat hij werd aangehouden. Hij riskeert een gevangenisstraf.

Alle palingen zijn inmiddels teruggegooid in de Loosdrechtse Plassen.

 De stroper had een boel gereedschap aan boord van zijn boot. De stroper had een boel gereedschap aan boord van zijn boot. | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -