RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boete voor agent die met wapenstok sloeg bij McDonalds Breukelen


BREUKELEN - Een 29-jarige agent heeft een boete van 250 euro gekregen omdat hij bij de McDonalds in Breukelen zijn wapenstok gebruikte tegen een groepje opstandige jongeren. Hij zou te gewelddadig zijn omgegaan met zijn wapen.

De Utrechtse politieman werd in oktober 2016 samen met collega's naar de McDrive gestuurd omdat een groepje jongeren zich daar vervelend zou gedragen. De luidruchtige mensen liepen tussen de auto's.

De agenten vroegen twee keer of de jongeren wilden vertrekken, maar zonder succes. Ze dreigden met geweld, maar kregen als antwoord: 'Eerst eten, dan maar geweld'. Toen agenten met hun wapenstok enkele klappen uitdeelden, vertrok de groep alsnog.

STRAFZAAK

Het Openbaar Ministerie liet de zaak niet los en besloot drie agenten te vervolgen. Ze zouden te snel zijn overgegaan op geweld en gingen bovendien te hardhandig te werk. Tegen een van de agenten is 750 euro boete geŽist en tegen de twee anderen 500 euro.

RECHTER

De rechter heeft uiteindelijk alleen de 29-jarige agent veroordeeld. De andere twee politiemannen werden vrijgesproken. "Ze hebben dan wel met hun wapenstok geslagen, maar de hoeveelheid slagen was redelijk en gematigd", schrijft de rechtbank in een persbericht.

De veroordeelde agent sloeg volgens de rechter de vaak met zijn wapenstok en moet uiteindelijk 250 euro betalen. Hij heeft naar eigen zeggen geleerd van wat er is gebeurd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -