RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regenboog-zebrapad in Woerden: "We kunnen hier beter onszelf zijn dan in de grote stad"


WOERDEN - In navolging van Utrecht heeft nu ook Woerden een zebrapad met alle kleuren van de regenboog. Vanochtend werd de kleurige oversteekplaats voor café Friendly's aan het Plantsoen aangelegd door de gemeente.

"Ik vind dit echt heel leuk", zegt Coby Franken van Coming Out Woerden. "Echt een mooi statement van de gemeente om te laten zien dat Woerden een stad is waar iedereen welkom is en mee kan doen."

COMING OUT DAY
De hele week wordt er in Woerden aandacht besteed aan geaardheid en de mogelijkheid om daar voor uit te komen. 'Regenboogweek' heet dat en de hele week zijn er lezingen, feestjes en een expositie. In de Bonaventurakerk is er een speciale regenboogviering. Op vrijdag is het 'Coming Out Day'.

Wethouder George Becht: "Dat is een symbolische dag, waar ook wij door het hijsen van de regenboogvlag graag aandacht aan schenken. En daar stopt het niet bij. Wij werken de komende jaren aan een gemeente waar iedereen mee kan doen."

UITGESCHOLDEN
Mooie woorden en initiatieven, maar is Woerden ook echt zo tolerant ten opzichte van mensen met een andere geaardheid? Coby Franken vindt in ieder geval van wel. "M'n vrouw en ik kunnen hier heel goed leven. Het is beter dan in de grote stad waar je iets meer negativiteit voelt. Vroeger woonden we in Den Haag en toen zijn we ook wel eens uitgescholden of achterna gereden. Dat is ons hier nog nooit overkomen."

Toch is lang niet iedereen in Woerden blij met de regenboogweek en het nieuwe zebradpad. "Waar slaat dit nu op?! Hiermee plaats je die groep juist in een hokje", zegt een vrouw die met de fiets aan de hand langsloopt.

"Er zijn ook kerken die de 'Nashville-verklaring' hebben ondertekend", weet Franken. "Dat is jammer dus er is nog wel wat werk aan de winkel." En Franken snapt ook dat je dan soms voorzichtig te werk moet gaan. "Ja, zo'n kleurig zebrapad is opvallend. En sommige mensen hebben zoiets van: 'Waarom? Doe maar gewoon, overdrijf niet en stel je niet aan'. Die kant is er ook in Woerden."

Ook Woerden heeft nu regenboog-zebrapad


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -