Mogelijk moordwapen gevonden in zaak 'WK-moord' Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De politie heeft in een kanaal in het centrum van Nieuwegein een steekwapen gevonden. Het is zeer waarschijnlijk het wapen waarmee Richard Houtveen in 2010 om het leven werd gebracht.
Afgelopen juli organiseerde de politie een grote zoektocht in het water bij de Zuidstedeweg. Ze doorzochten het water met magneten. Destijds wilde de politie alleen zeggen dat het onderzoek plaatsvond in verband met de moordzaak-Richard Houtveen.

MESSTEEK IN HART

De 25-jarige Nieuwegeiner werd negen jaar geleden doodgestoken na de WK-finale tussen Nederland en Spanje, die op een groot scherm bij City Plaza werd uitgezonden. Een messteek in zijn hart werd hem fataal. Jarenlang ging de politie uit van het scenario dat Richard toevallig' slachtoffer was van een spontane ruzie op straat. Maar begin dit jaar vertelde de politie ook uit te gaan van het idee dat de dader het 'heel specifiek en doelgericht' op Richard had voorzien.
Wat de vondst van het steekwapen precies betekent voor het verdere verloop van de zaak, is nog onduidelijk. De politie wil alleen kwijt dat het onderzoek nog altijd "in volle gang" is.
Naast het steekwapen zijn ook andere voorwerpen gevonden in het kanaal. Die worden onderzocht en 'veiliggesteld', aldus de politie. Welke voorwerpen dat precies zijn, is niet bekend.
Houtveen (25) bekeek de WK-finale bij City Plaza en werd kort daarna doodgestoken.
Houtveen (25) bekeek de WK-finale bij City Plaza en werd kort daarna doodgestoken. © Politie.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.