Houten schrijft prijsvraag uit voor gevaarlijke kruising

HOUTEN - Al jaren zoekt de gemeente Houten naar oplossingen om de kruising bij De Molen veiliger te maken. Verkeersdeskundigen komen er niet uit en daarom roept verkeerswethouder Kees van Dalen (CDA) in een video op Facebook Houtenaren op met oplossingen te komen.
De kruising bij het busstation is onoverzichtelijk, waardoor er regelmatig fietsers bijna aangereden worden. Vooral als het druk is moeten automobilisten rekening houden met tweewielers die van drie kanten kunnen komen. Ook voetgangers steken er over. Een veel gehoorde klacht is ook de drempel die vanaf de parkeergarage genomen moet worden om het centrum te verlaten. Op de drempel moeten automobilisten al afslaan waardoor je 'heen en weer schudt'.
Op de post van de wethouder was dinsdag al ruim 50 keer gereageerd. Een rotonde wordt geopperd, maar ook de situatie juist laten zoals die nu is. Bestuurders worden dan gedwongen extra goed op te letten, wat de veiligheid weer zou vergroten.
Het winnende idee krijgt van de gemeente een waardebon van 250 euro die ingewisseld kan worden bij een lokale fietsenzaak. Tussen 15 november en 15 december wordt bekend of tussen de inzendingen de gouden vondst zit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.