RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Glazen Huis terug in Utrecht: Studentencorps maakt radio voor goed doel


UTRECHT - Zes studenten van het USC maken sinds gisteren dag en nacht radio voor een goed doel, stichting Klabu. Ze zitten in een glazen huis op het Janskerkhof in Utrecht. Tot en met donderdag zijn ze 24 uur per dag bezig en hopen hiermee geld in te zamelen.

Vanuit het glazen huisje maken de jongens radio op de zender Ancient Radio. Ze zijn vier dagen lang aan deze locatie gebonden. Er wordt muziek gedraaid en veel gepraat tussendoor, vooral over het onderwerp duurzaamheid. "We willen geld inzamelen voor Klabu en op een leuke manier awareness voor duurzaamheid creŽren", zegt student Floris van Leeuwen.

 Het glazen huis waar de studenten radio maken. Het glazen huis waar de studenten radio maken. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

AAN TAFEL
Er komen af en toe gasten aan tafel waarmee de presentatoren in gesprek gaan. Vanmiddag kwamen er een aantal dames langs van studentenvereniging UVSV. Zij zijn vandaag naar een buurthuis geweest, waar ze samen met ouderen hebben gekookt en gegeten. Vanavond komt iemand van het NRC waarmee de jongens diep in gesprek gaan over het onderwerp duurzaamheid. Van Leeuwen zegt: "Je merkt het met de klimaatprotesten die afgelopen weken zijn geweest. Je kunt niet meer ontkennen dat er iets aan de hand is met het klimaat. We willen daar bewustzijn voor creŽren."

SLAAPPLEK
Naast het glazen huis staat een container waar de zes studenten met zijn allen slapen in een slaapzak. Omdat het radioprogramma 24 uur per dag door moet, wisselen de jongens elkaar om de paar uur af. Douchen en naar het toilet gaan kan aan de overkant, want daar zit de kroeg van hun studentenvereniging.

 De container waar de studenten tussendoor kunnen slapen. De container waar de studenten tussendoor kunnen slapen. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

"Het lastigste tijdens de radiouitzending is dat we soms gaan ouwehoeren, maar je moet blijven zorgen dat het een beetje diepgang heeft en dat mensen het leuk vinden om naar te luisteren", vertelt van Leeuwen. "Hoe meer feedback we krijgen van de luisteraars, hoe leuker wij het vinden. Maar soms is het ook leuk om het over koetjes en kalfjes te hebben."

GELD INZAMELEN
Stichting Klabu zet sportclubs op in vluchtelingenkampen en vluchtelingen-nederzettingen. Een aantal oud-corpsleden zijn betrokken bij Klabu en daarom hebben de huidige studenten voor dit goede doel gekozen.

De studenten hopen een bedrag tussen de 3000 en de 5000 euro op te halen voor Klabu. Doneren kan via het bankrekeningnummer van de kroeg van het USC of via Klabu zelf.

De studenten in het glazen huis bereiden zich ook voor op een feest dat eraan komt: de Ancient Party. "We proberen geld in te zamelen met lotenverkoop en je kunt hier een biertje drinken of een vegetarische burger eten", vertelt Van Leeuwen. "Daarmee is het leuk dat we de duurzame kant van Utrecht onder de studenten en de ondernemers een podiumpje kunnen geven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -