RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote domper dreigt voor Rhenen: verbreding Rijnbrug onzeker door stikstof-uitspraak


RHENEN - De verbreding van de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren staat op losse schroeven. Reden is de stikstofuitspraak, waardoor het bouwproject mogelijk geen vergunning krijgt.

Al jarenlang wordt gesteggeld over wat te doen met de N233 die de provincies Utrecht en Gelderland met elkaar verbindt. Eind vorig jaar was dan eindelijk de kogel door de kerk: de brug gaat uiterlijk in 2025 verbreed worden.

SIGNIFICANTE GEVOLGEN
Maar gezien de recente ontwikkelingen rond het stikstofdossier twijfelt Gelderland of het nog wel doorgaat. De provincie sluit niet uit dat de uitspraak van de Raad van State "significante gevolgen" heeft voor de Rijnbrug. "Het is op voorhand niet aan te geven of het voorgenomen project wel of niet vergunbaar is."

De Rijnbrug ligt naast een beschermd natuurgebied. Vooral daarom is het onduidelijk of de verbreding doorgaat, staat in een Gelderse Statenbrief.

PROJECT
Tijdens de spits is het vaak erg druk op de provinciale weg tussen Rhenen en Kesteren. Veel automobilisten willen vanaf de A15 naar plaatsen als Veenendaal, Wageningen of Ede en dat leidt tot opstoppingen. De weg moet verbreed worden naar 2x2 rijstroken. Het project kost 87 miljoen euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -