RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist speciale maatregel tegen man die inbrak tijdens tramaanslag


UTRECHT - Het Openbaar Minsterie wil dat de man die verdacht wordt van een autokraak tijdens de tramaanslag in Utrecht voor twee jaar vast komt te zitten. De straf is onderdeel van een zogeheten Maatregel Stelselmatige Daders, gericht op veelplegers.

Tijdens de tramaanslag op het 24-Oktoberplein zag een agent (buiten dienst) de autokraak in de Admiraal Helfrichlaan. Dankzij zijn informatie konden uiteindelijk twee van de drie verdachten worden gearresteerd. De auto was eigendom van een Duitse journalist die aan het werk was in verband met de aanslag. Een andere verdachte in de zaak is al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf weken.

De officier van justitie rekent het de verdachte zwaar aan dat hij tijdens de aanslag bij een auto inbrak. "Dat verdachte juist dit moment uitkiest om een autokraak te plegen, getuigt van een enorme brutaliteit en gebrek aan respect", zei ze.

De man is geen onbekende van politie en justitie. Hij heeft een lang strafblad en komt vaak in contact met politie. Een veelpleeger, zegt justitie dan ook. Dat geeft volgens het OM grote kans dat hij na vrijlating weer in de fout gaat.

ISD is een maatregel die vaak wordt opgelegd aan draaideurcriminelen. Zij plegen vaak kleine misdrijven waardoor ze voor korte tijd in de gevangenis komen, vaak te kort voor een verandering in gedrag. In dit geval wil het OM dus dat de verdachte twee jaar vast komt te zitten en dat daarbij wordt gewerkt aan gedragsbeïnvloeding en "het oplossen van bijvoorbeeld persoonlijkheids- of verslavingsproblemen".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -