Bijzonder verschijnsel in Leidsche Rijn: ree brengt bezoek aan Máximapark

LEIDSCHE RIJN - In het Máximapark is afgelopen zomer voor het eerst een ree gezien. Het dier is vermoedelijk vanuit Haarzuilens naar Leidsche Rijn gekomen.
Een vrijwilliger van de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern zag het dier tot zijn grote verrassing in de Buitenhof, een relatief ongerept stukje natuur in het Máximapark. Reeën kunnen goed overleven in het park.
Collega-vrijwilliger Charlotte Robben vertelt aan RegioLeidscheRijn.nl dat reeën zich er rustig kunnen terugtrekken. "Er zijn hier bijvoorbeeld veel jonge twijgjes en we maken hier plekken waar de ree van houdt. Zoals stukken hoog gras en bramenstruiken."
De ree is waarschijnlijk via de ecologische groenstructuur van Haarzuilens naar Leidsche Rijn gekomen. Mogelijk volgen er binnenkort nog meer.

MET RUST LATEN

Dan is het wel zaak dat parkbezoekers de ree enigszins met rust laten. Tabe Tietema, die de ree met eigen ogen spotte, zegt dat de dieren snel gestresst raken. "Met name van harde geluiden. Maar reeën wennen ook langzaam aan hun nieuwe omgeving. Wel is het belangrijk dat mensen hun hond aangelijnd houden, om te voorkomen dat ze achter een ree of ander wild dier aan gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.