RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincies praten Rhenenaren bij over Rijnbrug

RHENEN - De provincies Gelderland en Utrecht praten eind deze maand inwoners van Rhenen bij over de aanpak van de Rijnbrug. Al jaren wordt er gepraat over verbreding van de weg van twee naar vier rijbanen omdat het verkeer in de spits bijna dagelijks vastloopt.

De reden dat juist nu de informatieavond wordt gepland komt omdat de beide provincies onderzoek gaan doen naar de milieueffecten van de verbreding. In de zogenoemde 'Notitie Rijkwijdte en Detailniveau' (NRD) staat hoe dat onderzoek gaat worden opgebouwd.

Omdat omwonenden daarvan vooraf op de hoogte moeten worden gebracht en ze hun mening moeten kunnen geven, ligt het onderzoeksplan inmiddels ter inzage. De volledige NRD staat op de website van de provincie Utrecht en is hier te lezen. Op donderdag 31 oktober zijn geïnteresseerden tussen 17:00 uur en 20:30 welkom op het gemeentehuis in Rhenen. De onderzoeken worden als alles meezit tussen november 2019 en mei 2020 uitgevoerd.

Voor de doorstroming op de Rijnbrug is verbeterd gaan er overigens nog wel een aantal jaar overheen. Op zijn vroegst is het aangepassen van de Rijnbrug pas in 2025 klaar. Als het er überhaupt al van komt. Door de recente stikstofuitspraak staan verschillende infrastructurele projecten, waaronder de aanpak van de Rijnbrug, op losse schroeven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -