RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

VVD Utrechtse Heuvelrug wil opheldering drugsoverlast


UTRECHTSE HEUVELRUG - Volgens de politie zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug dit jaar al ruim veertig drugsgerelateerde aanhoudingen geweest. De VVD wil nu van burgemeester Frits Naafs precies weten wat er aan de hand is. Morgenavond gaat fractievoorzitter Jorrit Linders daarom mondelinge vragen stellen.

Volgens Linders komen de politiecijfers voor hem niet helemaal als een verrassing. "Wij horen van bewoners al langer dat er vaker dan voorheen verdachte situaties worden gezien en dat mensen zich onveilig voelen als ze op bepaalde plekken bijvoorbeeld hun hond uitlaten. Ik wil van de burgemeester weten of er inderdaad een toename is in het aantal aanhoudingen en wat de achtergrond van die aanhoudingen is. Om wat voor drugsvondsten gaat het? En zijn het losse dealers of maken ze deel uit van een groter geheel? Dat is nu niet duidelijk."

ONDERMIJNING

Linders wil opnieuw weten hoe ondermijning wordt tegengegaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Bij ondermijning vermengt de onderwereld zich met de bovenwereld. "Het is een trend dat de georganiseerde criminaliteit aan het verharden is. Wat gaat onze burgemeester doen om dat tegen te gaan?"

Linders roept de burgemeester op keihard te blijven optreden als er in een pand drugs liggen opgeslagen of als er gedeald wordt. "Dat soort gebouwen moet voor langere tijd gesloten worden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht