RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie waarschuwt boeren voor drugscriminelen: "Je komt er nooit meer vanaf"

1/2
RENSWOUDE - Het fenomeen 'boef zoekt boer' is een groeiend probleem in Nederland. Tijdens een georganiseerd ontbijt sprak de politie vanmorgen met agrariërs in Renswoude, waar deze vermenging van onder- en bovenwereld (ondermijning) ook is gesignaleerd.

Hoe gaat 'boef zoekt boer' in zijn werk? Een crimineel zoekt een lege schuur of stal, bijvoorbeeld om hennep te kweken of een drugslab te beginnen. Hij klopt aan bij een boer en biedt hem een royale vergoeding aan. De boer hapt toe en voor hij het weet, is hij onderdeel van een levensgevaarlijk drugsnetwerk. Volgens cijfers van dagblad Trouw is zo'n 15 procent van de Nederlandse boeren vorig jaar benaderd door criminelen.

 Zo bracht de politie het probleem vanmorgen in beeld. Zo bracht de politie het probleem vanmorgen in beeld. | Foto: Politie Renswoude

"Het is dichterbij dan je denkt, het is groter dan je denkt en je komt er nooit vanaf." Die boodschap had de politie vanmorgen voor de boeren tijdens het ontbijt in Renswoude. "Er was een goede opkomst en buiten het feit dat we heerlijk gegeten hebben, is er ook veel informatie gegeven over ondermijning. Ondermijning is een veel omvattend begrip, wat niet eenvoudig uit te leggen is", aldus wijkagent IJzebrand Havinga. "Onze focus lag nu op het feit dat criminelen boeren benaderen om gebruik te maken van leegstaande schuren. De gevolgen hiervan kunnen heel ernstig zijn. En dit gebeurt ook in Renswoude. Gelukkig is dit signaal bij ons gemeld."Ook burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik sprak vanmorgen over ondermijning met agrariërs. Hij roept inwoners op alert te zijn en signalen te melden. Er is zelfs een speciaal maildres waar dit kan: ondermijning@bunnik.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -