RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wel begrip, geen geld voor ondernemers Hessenweg in Achterveld

ACHTERVELD - De gemeente Leusden gaat winkeliers in Achterveld vooralsnog niet compenseren voor de afsluiting van de Hessenweg. De verkeersader in het dorp is sinds april dicht vanwege werkzaamheden en winkeliers zien hun inkomsten flink teruglopen. Wethouder Wim Vos heeft de klachten aangehoord en naar suggesties van de middenstand geluisterd.

Henri Schouten, eigenaar van de Spar, was één van de aanwezigen bij het gesprek gisteravond. "De opkomst was goed, er spelen ook veel belangen". Hij wil op een fatsoenlijke manier met de gemeente blijven praten en hoopt dat er serieus wordt gekeken naar nadeelcompensatie. "Voor ons is het heel belangrijk om de gemeente duidelijk te maken dat dit geen ondernemingsrisico is. Het is niet dat de stoep voor je deur even een week open ligt, dit duurt 16 maanden."

NADEELCOMPENSATIE
De gemeente Leusden zegt in een reactie dat er geen algemene nadeelcompensatieregeling is. "Als een ondernemer van mening is dat hij of zij onevenredig benadeeld wordt door deze noodzakelijke werkzaamheden, dan zullen wij de situatie individueel beoordelen." De werkzaamheden zijn nodig om het riool te vervangen en om een vrijliggend fietspad te maken.

In het gesprek zijn door de gemeente wel toezeggingen gedaan om de huidige situatie te verbeteren, zoals de verlichting in de straat die het nu niet doet. De gemeente zegt de bekende meldingen bij uitvoerende partijen te hebben neergelegd. Ook zijn volgens de woordvoerder "afspraken gemaakt om de hinder van werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken". Verder ergeren bewoners en ondernemers zich aan fietsers en brommers die hard over de stoep rijden. Gemeente: "Er is toegezegd dat handhavers die momenteel op de Hemelaarsweg aan het werk zijn, ook zullen toezien op overtreders op de Hessenweg."

NIEUW OVERLEG
De ondernemers vinden het belangrijk om met de gemeente te blijven praten over hun problemen. "Het haalt de kou uit de lucht. We zijn door de wegwerkzaamheden veel geld kwijt, voor nu is het voor ons belangrijk om in gesprek te blijven met de gemeente", aldus Schouten. Volgende week donderdag heeft de Leusder Ondernemers Federatie regulier overleg met wethouder Kiel, daarin zal de compensatie opnieuw ter sprake komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -