RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lachgasdealer Overvecht moet flat uit


UTRECHT - Een huurder in de Utrechtse wijk Overvecht moet zijn woning uit omdat hij in lachgas handelde. Woningcorporatie Portaal mag de man dwingen om zijn appartement aan de Bangkokdreef te ontruimen en te verlaten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een kort geding tussen Portaal en de huurder.

De lachgashandel zorgde voor gevaarlijke situaties en overlast. Na meldingen van buurtbewoners deed de politie op 9 juli een inval. In de woning vonden agenten elf flessen met lachgas, in totaal ging het om 251 liter. Ook lag er op de salontafel een notitieboekje met namen en bedragen. Verder zijn in de woning meerdere zakken met ballonnen aangetroffen, zeventien crackers voor kleinschalige lachgasopslag en een kartonnen doos met een grote hoeveelheid lachgaspatronen.

Dat de man deze hoeveelheid voor eigen gebruik in huis had, gelooft de voorzieningenrechter niet. Ook vindt de rechtbank de verklaringen van omwonenden betrouwbaar. Zij zeggen overlast te ervaren en voelen zich niet veilig door het type klanten dat de huurder bezoekt.

De huurder is verschillende verplichtingen uit de huurovereenkomst niet nagekomen, stelt de voorzieningenrechter. Hij gebruikte zijn woning voor bedrijfsactiviteiten, zorgde voor overlast in het appartementencomplex en had gevaarlijke stoffen (lachgas) opgeslagen. Het is te verwachten dat in een eventuele bodemprocedure de rechter de huurovereenkomst zal ontbinden. Portaal mag daarom de huurder dwingen de woning te ontruimen en te verlaten. De ontruiming moet binnen 14 dagen plaatsvinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -