RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lokale politiek akkoord: overweg Den Dolder sluit voor auto's

DEN DOLDER - Na ruim een decennium discussiŽren heeft de lokale politiek een definitief besluit genomen over de gevaarlijke spoorwegovergang in hartje Den Dolder. De overgang wordt binnenkort gesloten voor auto's. Voetgangers en fietsers kunnen er nog wel langs.

Dat heeft de gemeenteraad van Zeist gisteravond met een ruime meerderheid besloten. Het college had al langere tijd die wens, maar nu zijn ook de gemeenteraadsleden akkoord.

GroenLinks-fractievoorzitter Ronald Camstra spreekt van een historische avond. Hij is blij dat het 'onoverzichtelijke punt' veiliger wordt voor voetgangers en fietsers. "Het voelt gewoon niet veilig als je daar nu fietst."

Als de overgang binnenkort niet meer voor auto's toegankelijk is, betekent dat dat er langere spoorbomen over de hele breedte van de weg komen. Die langere spoorbomen voorkomen dat fietsers of voetgangers kunnen besluiten om op het laatste moment nog snel voor een trein langs te schieten. Twee jaar geleden was er nog een dodelijk ongeluk met een fietser.

Het afsluiten van de weg voor auto's betekent dat verderop ook een aanpassing komt, zodat auto's via de provinciale weg makkelijker in het centrum van het dorp komen.

Camstra benadrukt dat de discussies over het nieuwe wegenplan nog niet klaar zijn. "Het is nog de vraag hoe we het centrum van Den Dolder nu precies gaan inrichten. Bijvoorbeeld hoe de bussen nu gaan rijden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -