RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich voorgedragen als nieuwe burgemeester Vijfheerenlanden

VIJFHEERENLANDEN - Sjors Fröhlich uit Schoonrewoerd wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Vijfheerenlanden. Hij is zojuist voorgedragen tijdens een gemeenteraadsvergadering. Fröhlich (52) is nu nog hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.

De raad noemt Fröhlich een "betrokken, strategische en gepassioneerde bestuurder met het hart op de juiste plaats." Ook zijn netwerk en stressbestendigheid zijn volgens de raad goede eigenschappen. "Zijn specifieke ervaring op het gebied van media, communicatie en crisisbeheersing ziet de raad als zeer gewenste pré."

Fröhlich volgt waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker op. Hij wordt daarmee de eerste kroonbenoemde burgemeester van Vijfheerenlanden. Lokker is tijdelijk aangesteld bij het ontstaan van de gemeente op 1 januari 2019 toen Vianen, Zederik en Leerdam fuseerden. Tot de benoeming van een definitieve burgemeester blijft Lokker waarnemend burgemeester.

ENQUÊTE
Eerder dit jaar konden inwoners via een enquête aangeven waar volgens hen de burgemeester van Vijfheerenlanden aan moet voldoen. Zij gaven toen aan op zoek te zijn naar iemand die ambitieus is, niet te amicaal en vooral zichtbaar voor de inwoners in goede en slechte tijden.

Joop van Montfoort, voorzitter van de vertrouwenscommissie tijdens de sollicitatieprocedure, noemde eerder de grootste uitdaging voor de burgemeester een eenheid te maken van de verschillende kernen binnen de fusiegemeente. 23 kandidaten reageerden op de burgemeestersvacature, onder wie twee vrouwen.

De voordracht van Fröhlich als burgemeester van Vijfheerenlanden gaat nu met een advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij laat Fröhlich eerst screenen en draagt hem daarna in principe voor aan de koning. De minister kan alleen in uitzonderlijke gevallen afwijken van de aanbeveling van de raad. Als dit ook nu niet gebeurt, wordt Fröhlich beëdigd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -