RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vianen loopt uit voor Paardenmarkt: "Een traditie is veel waard"


VIANEN - De jaarlijkse Paardenmarkt in Vianen wordt vandaag weer met volle teugen gevierd op de Voorstraat. De Paardenmarkt is een traditie en de Vianezen kunnen zich vermaken met allerlei activiteiten.

Dit jaar is het zoals altijd weer erg druk, bijna heel Vianen wandelt door de Voorstraat heen. Het weer zit gelukkig mee, want het is tot nu toe droog gebleven. Gisteravond begon het feest met een lampionnenoptocht en de opening van de kermis bij de Kanaalweg.

 De prijzen voor de Paardenkeuring worden overhandigd door deze meisjes. De prijzen voor de Paardenkeuring worden overhandigd door deze meisjes. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

FAMILIERE‹NIES

De paarden staan klaar voor de keuring en daarna kunnen ze een prijs winnen van de jury. Er staan al veel toeschouwers die de paarden bewonderen, kinderen en volwassenen. De straten van het stadje staat gevuld met een markt met kledingkraampjes en eetkraampjes. Een aantal jongeren staat al sinds een uur of elf 's ochtends in de kroeg. Vandaag kan het, want het is een feestdag.

De eerste paardenmarkt werd in 1271 gehouden en dit is dus de 748ste editie. Omdat de Paardenmarkt een officiŽle feestdag is in Vianen krijgen de leerlingen een vrije schooldag.

 Vianen loopt uit voor de Paardenkeuring. Vianen loopt uit voor de Paardenkeuring. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

De voorzitter van het Paardenmarktcomitť Ben Heinink, vindt het belangrijk dat de traditie blijft bestaan. "Een traditie is veel waard. En het is voor Vianen een groot evenement omdat het bijna allemaal familiereŁnies zijn. Wij kennen zelfs mensen die rond de Paardenmarkt speciaal uit Canada hierheen komen, want dan zien ze de hele familie!"

PAARDENSHOW

Vanmiddag is er een paardenshow te zien en zijn er verschillende spellen te doen zoals mastklimmen en koekslaan. De kermis staat er tot en met zaterdag. Op die dag wordt de week afgesloten met een vuurwerkshow aan de Lekdijk tussen de waterzuiveringsinstallatie en de groene ophaalbrug.

 Drukte op de markt. Drukte op de markt. | Foto: RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

Morgen is Ameide aan de beurt want dan is daar ook een Paardenmarkt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -