RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rapper SpaceKees verzamelt speelgoed: "Wat moet je anders met je geld?"


AMERSFOORT - Een speelgoedverzameling verwacht je misschien niet zo snel bij een rapper. Maar de Amersfoortse rapper Kees van der Assem staat er juist om bekend. Hij heeft een grote verzameling transformers: robots uit de jaren '90 die omgevormd kunnen worden in voertuigen of beesten. "Het is gewoon leuk en wat moet je anders met je geld?"

In het wereldje van de Nederlandse rappers is Kees van der Assem, beter bekend als SpaceKees, geen onbekende. Maar daarnaast is hij minstens zo bekend om zijn opvallende verzameling, waar veel geld in is gaan zitten. Sommige Transformers kosten honderden euro's. "Het is n van de eerste dingen die ik massaal zou verkopen als ik in de problemen zou raken."

Niet iedereen snapt dat de rapper zich bezighoudt met het verzamelen van speelgoed. "Het is een taboe. Maar n op de honderd mensen die hier binnenkomt begint erover." Ondanks dat sommige mensen zijn hobby raar vinden, is Kees er trots op. "Ik denk dat de tijd rijp is en dat het nu wl ok is. We kunnen tegenwoordig gewoon overal over praten."

 En van de Transformers van rapper Spacekees En van de Transformers van rapper Spacekees | Foto: RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Benieuwd naar de verzameling? Bekijk het hier!


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht