RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Te veel animo nekt inspraakavond voor nieuwbouw in De Bilt, Groenekan en Bilthoven

DE BILT - Het beloofde morgenavond een zeer drukke hoorzitting te worden van de gemeente De Bilt. Honderden inwoners waren het niet eens met plannen voor nieuwbouw op verschillende plekken in Groenekan, Bilthoven en de Bilt. De belangstelling is zó groot, dat het college heeft besloten de inspraakavond uit te stellen.

Er werden meer dan 400 inwoners verwacht, waarvan naar schatting 175 sprekers. Chaos lag daarmee op de loer, vreesde het gemeentebestuur. "We willen de inspraak voor iedereen ordentelijk en veilig organiseren. Dit kan met de enorme belangstelling voor één bijeenkomst niet geborgd en beheerst worden. Daarom is gekozen voor het uitbreiden van het aantal bijeenkomsten", schrijft het college in een persverklaring.

De nieuwbouwplannen van de gemeente, die vorige week vrijdag bekend werden gemaakt, sloegen bij inwoners in als een bom. Op veel plekken moeten bomen wijken voor huizen, iets wat hen in het verkeerde keelgat schoot. Ook het gevoel dat er niet naar hen wordt geluisterd, steekt de inwoners.

Het gaat in totaal om dertien aangewezen woningbouwlocaties. De inspraakbijeenkomsten in het gemeentehuis in Bilthoven worden nu over drie data verdeeld:

- Maandag 28 oktober voor de locaties: de Abt Ludolfweg en de Henrica van Erpweg in De Bilt, begraafplaats Brandenburg en het Zonneplein in Bilthoven en de Schaapsdrift in Hollandsche Rading.
- Dinsdag 5 november voor de locaties Bachlaan, Biltsche Meertje, Oranje Nassaulaan en Rembrandtplein in Bilthoven.
- Dinsdag 12 november voor de locaties Berlagelaan driehoek, Jachtlaan en Sperwerlaan in Bilthoven en de Vijverlaan in Groenekan.

De gemeenteraad debatteert op 28 november over de aangewezen woningbouwlocaties.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -