Van baby tot puber bij kindcentrum Leidsche Rijn, bouw gaat vandaag van start

UTRECHT - In het Utrechtse Leidsche Rijn start vandaag de bouw van integraal Kindcentrum Rijnvliet, waar kinderopvang en basisonderwijs wordt aangeboden. Kinderen 0 tot 13 jaar kunnen hier een ononderbroken ontwikkeling doormaken op dezelfde plek. Het centrum komt voort uit de samenwerking tussen SPO Utrecht (primair onderwijs) en Kind en Co (kinderopvang).
Het gebouw moet een inspirerende plek worden waar kinderen de hele dag kunnen leren en spelen en op avontuur gaan, begeleid door volwassenen die dezelfde pedagogische visie delen.
De gezondheid, het welzijn en welbevinden van de kinderen, ouders en het personeel staan voorop bij Kindcentrum Rijnvliet. "We geloven dat je pas tot oprecht leren en ontwikkelen komt als je goed in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. Binnen ons programma Well being besteden we daarom veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, groepsvorming, burgerschap en gezond leven."
Volgens Kindcentrum Rijvliet vereist zoiets 'outof- the-box' denken en handelen. "We zijn er trots op dat het ontwerp van ons gebouw helemaal past bij onze idealen."
Momenteel zit het centrum in een tijdelijk onderkomen. Het nieuwe gebouw moet oktober volgend jaar worden opgeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.