RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aldi, Lidl en PLUS krijgen onvoldoende voor mensenrechten


UTRECHT - Alle Nederlandse supermarkten doen nog steeds te weinig om uitbuiting tegen te gaan in hun toeleveringsketens. Dat stelt Oxfam Novib, dat ruim een jaar geleden de campagne Behind the Barcodes startte.

Vooral de transparantie bij Aldi, Lidl en PLUS laat - in vergelijking met Albert Heijn en Jumbo - te wensen over. De drie supermarkten lopen achter bij het nagaan of bijvoorbeeld arbeiders in hun ketens 'een leefbaar' loon verdienen, blijkt uit een nieuwe rapportage van Oxfam Novib.

"We zijn al sinds juni 2018 in onderhandeling met alle Nederlandse supermarkten over het tegengaan van uitbuiting van arbeiders in hun ketens. Jumbo en Albert Heijn hebben voor het eerst publiekelijk toegezegd hier nu werk van te maken. Aldi, Lidl en PLUS moeten dit voorbeeld volgen, dat moet echt verandere", zegt Anouk Franck, expert mensenrechten en bedrijfsleven bij Oxfam Novib.

Ook blijft volgens de mensenrechtenorganisatie vaak onduidelijk waar de producten in de schappen precies vandaan komen. "Daardoor is het moeilijker te beoordelen onder welke omstandigheden ons voedsel geproduceerd wordt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -