RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drooglegging Bunschoten rond derby uitgebreid: ook geen drank in supermarkt

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Tijdens de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zal in Bunschoten-Spakenburg aanstaande zaterdag opnieuw geen druppel alcohol te verkrijgen zijn. De gemeente neemt die maatregel om ongeregeldheden te voorkomen op de wedstrijddag.

Er geldt zaterdag een alcoholverbod voor Sportpark De Westmaat en het centrum van Spakenburg. De drooglegging voor voetbalverenigingen op De Westmaat geldt van 11.00 tot 17.00 uur. Het alcoholverbod in het centrum van 11.00 tot 15.00 uur. Burgemeester Van de Groep heeft de supermarkten in het centrum dringend verzocht geen alcohol te verkopen aan mensen die de drank vermoedelijk op straat op willen drinken. Dat laatste is voor het eerst. Hoe de supermarkten dit moeten controleren is niet bekend.

DROOGLEGGING OMZEILEN
Als gevolg van de drooglegging zijn in het verleden alternatieve feesten georganiseerd in onder andere thuissituaties en in bedrijfspanden. Enkele van deze feesten namen tijdens eerdere edities van de derby qua bezoekersaantallen het karakter van een evenement aan. Als effect werd de drooglegging daarmee omzeild.

Burgemeester Van de Groep wil dit voorkomen en heeft daarom besloten om deze feesten als een evenement aan te merken. Voor een evenement is op grond van de APV een vergunning nodig. Van de Groep heeft bepaald dat er alleen een vergunning voor deze feesten wordt verleend als het evenement op geen enkele manier de drooglegging omzeilt of de openbare orde verstoort.

DERBY DER DERBY'S
De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is populair onder voetballiefhebbers. Zowel lokaal, regionaal en zelfs landelijk is er veel belangstelling voor de sportieve ontmoeting tussen de beide grootmachten in de 2e divisie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -