RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht en Nieuwegein krijgen ook supersnel internet

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Kabelbedrijf VodafoneZiggo gaat zijn klanten een snellere internetverbinding aanbieden. Inwoners van Utrecht, Vleuten, De Meern en Nieuwegein kunnen zich abonneren op internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde.

Ziggo levert het huidige signaal grotendeels via glasvezel en wil het resterende 'gewone' kabelnetwerk verbeteren. Dat levert een verdubbeling van de maximale snelheid die de kabelaar tot nu toe aanbood op. In onze provincie bieden bedrijven als Jonaz (regio Eemland) en Tweak (Zeist en Montfoort) al langer supersnel internet via glasvezel.

Met een snelle internetverbinding kunnen klanten films en tv-programma's in hoge beeldkwaliteit bekijken, in korte tijd grote bestanden downloaden en soepel met meerdere apparaten tegelijk online zijn. Ziggo deed vorig jaar een proef met een supersnel netwerk in de Utrechtse wijk Oog in Al en sluit op 15 oktober de regio rond Utrecht-stad aan. Hilversum volgt in november. In 2020 worden andere steden en regio's aan het netwerk gekoppeld. Uiteindelijk komt de snellere verbinding voor tweederde van de Ziggoklanten beschikbaar.

Wie een abonnement wil moet wel in de buidel tasten. Voor een zogenoemd Giga-pakket met snel internet, telefoon en tv wordt bijna 100 euro per maand gerekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht