Bunnik komt volgend jaar ruim 8 ton tekort: "Opvullen met reserves"

© RTV Utrecht
BUNNIK - Bunnik stevent volgend jaar af op een begrotingstekort van ruim 800.000 euro op een begroting van 33 miljoen euro. Dat staat in de programmabegroting 2020-2023 die vanavond in de raad wordt besproken.
De gemeente wijdt het tekort aan de extra taken zonder dat het rijk die compenseert. Het tekort wordt deels opgevangen doordat Bunnik de afgelopen jaren geld opzij heeft gezet, maar ook door de verhoging van de rijksbijdrage van bijna 150.000 euro.
Hoewel er een tekort is, verwacht wethouder Erika Spil van financiën niet dat er bezuinigd moet worden. Er worden zelfs investeringen gedaan: zo komen er ruim 200 woningen bij en worden meerdere buurten klimaatbestendig ingericht. Het gaat om de Oranjebuurt en Dorpsstraat in Bunnik en de Herenstraat in Werkhoven.
Eerder dit jaar ging wethouder Erika Spil nog uit van een tekort van 712.000 euro. Vanaf 2022 denkt Bunnik weer een klein overschot te hebben op de begroting. Over een maand stemt de raad over het plan om de tekorten te betalen uit de algemene reserve, die zal dan afnemen tot zo'n 6,6 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.