RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter vrijgesproken van seksueel misbruik stiefdochterje


UTRECHT - Een 35-jarige Utrechter die werd verdacht van seksueel misbruik van zijn stiefdochter en betasten van haar vriendinnetje, is door de rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechters is er onvoldoende bewijs voor de beschuldigingen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan dat hij ruim een jaar lang regelmatig ontucht pleegde met zijn stiefdochter. Toen zij negen jaar oud was zou dat zijn begonnen met betasten. Uiteindelijk zou het zijn uitgelopen op verregaande seksuele handelingen. Ook een 10-jarig vriendinnetje van het meisje zou door de man zijn betast.

GEEN STEUNBEWIJS

Volgens de rechters is het verhaal dat beide meisjes vertellen het enige bewijs in de zaak en is er niets dat hun verklaringen ondersteunt. Niemand heeft iets verdachts gezien en de ouders hebben het alleen maar van hun dochters gehoord. Ook zijn er volgens de rechtbank op belangrijke punten geen kenmerkende gelijkenissen tussen de verschillende feiten waarvan de man is beschuldigd.

De verdachte heeft vanaf het begin volgehouden dat hij onschuldig is. Volgens hem komt de beschuldiging uit de koker van de biologische vader van het meisje. Die zou daarmee hebben willen voorkomen dat het gezin zou verhuizen uit de Utrechtse straat, waar hij zelf net was komen wonen. Ook het meisje zelf zou niet uit haar oude buurt hebben willen vertrekken.

HOGER BEROEP

De ouders van de meisje eisten respectievelijk ruim 10.000 euro en 1.500 euro schadevergoeding van de verdachte. Zij zijn door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard en zullen zich tot de burgerrechter moeten wenden als ze toch nog willen proberen om de verdachte te laten betalen.

De officier van justitie eiste drie jaar gevangenisstraf tegen de man, waarvan een jaar voorwaardelijk met een lange proeftijd van vijf jaar. Ook zou hij zich moeten laten behandelen en uit de buurt van de meisjes moeten blijven. Het OM heeft nu twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -