Medewerkers UU laten auto vaakst staan en winnen duurzaamheidswedstrijd

© RTV Utrecht
UTRECHT - De auto laten staan en in plaats daarvan met de (elektrische)fiets of trein naar je werk. Bijna drieduizend medewerkers van bedrijven uit heel Nederland gingen de afgelopen maand de uitdaging aan om zo duurzaam mogelijk te reizen. Bij de Universiteit Utrecht deden ze dat het meest succesvol.
De duurzaamheidswedstrijd 'low car diet' werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In totaal bespaarden de deelnemers 51,5 ton CO2, stelt de organisatie. Dat staat ongeveer gelijk aan de uitstoot van 200 retourvluchten Amsterdam - Geneve.
Medewerkers van de universiteit in Utrecht waren het meest succesvol in hun 'autodieet'. Zij legden de afgelopen weken slechts 10 procent van al hun ritten met de auto af.
Ook zijn individuele prijzen uitgereikt voor wie de meeste ritjes met bijvoorbeeld de fiets (Joris Pekel van de gemeente Amsterdam) of het ov (Guus Klaas van Stedin) maakte en voor wie de minste autoritten maakte. In de laatste categorie won Inge Poppe van UMC Utrecht. Onder alle deelnemers daalde de CO2 uitstoot gemiddeld met 39 procent, stelt de organisatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.