Voorlopig geen nieuwe woningen aan Archimedeslaan

UTRECHT - Er komen voorlopig geen nieuwe woningen op de Archimedeslaan in Utrecht. De bedoeling was om daar in totaal 2000 woningen te bouwen, waaronder 1600 studentenwoningen. Op het terrein staat nu een oud schoolgebouw dat gesloopt gaat worden. Tot voor kort woonden er studenten tijdelijk in het pand, maar die moesten er vanwege de sloop uit.
Dat de bouw van de woningen voorlopig niet doorgaat, is een gevolg van het schrappen van het tracébesluit voor de verbreding van de A27/ A12 bij Lunetten. Dat is weer een gevolg van de impasse die is ontstaan door de stikstofcrisis.

GELUIDSWAL

Het terrein aan de Archimedeslaan grenst precies aan knooppunt Rijnsweerd waar de A27 en de A28 elkaar kruisen. Bij de verbreding van de A27 zou dit knooppunt ingrijpend op de schop gaan. Onderdeel van dat werk zou een enorme geluidswal zijn. Nu de verbreding er niet komt, is ook de geluidswal voorlopig van de baan en kunnen de woningen niet gebouwd worden.
Het onderwerp werd besproken tijdens het vragenuur in de Utrechtse gemeenteraad. De VVD wilde van wethouder Victor Everhardt weten of het klopt dat dit woningbouwproject op losse schroeven staat. Die zei dat door het ontbreken van een geluidswal het plan niet meer voldoet aan de eisen die gesteld worden aan geluid en gezondheid voor een nieuwe woonwijk.
Eerder waren al vragen over gesteld over projecten die stil liggen door de stikstofcrisis, maar daarbij werd de Archimedeslaan niet genoemd. De VVD laat met haar vragen blijken niet blij te zijn met de eerder onvolledige beantwoording van vragen. Wethouder Victor Everhardt ging op dit punt door het stof. Hij had het project op de Archimeslaan eerder moeten melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.