RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-directeur Van Es: "In 2020/2021 zwarte cijfers"


UTRECHT - FC Utrecht moet in het seizoen 2020/2021 zwarte cijfers schrijven. Dat zei de nieuwe algemeen directeur van de Eredivisieclub, Thijs van Es, vrijdag in het tv-programma Een Berg Sport. Van Es gaf ook aan dat de club over het huidige kalenderjaar nog verlies zal draaien. "Zo'n drie miljoen."


Thijs van Es: "Afgelopen jaar nog drie miljoen verlies gedraaid"


Op de vraag of hij liever vierde wordt met rode cijfers dan vijfde met zwarte cijfers was Van Es duidelijk. "Liever vierde met rode cijfers. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een vierde plaats op termijn meer geld oplevert."


Thijs van Es: "We willen de top-3 pijn gaan doen"


"Onze doelstelling blijft om elk jaar bij de eerste zes te spelen en regelmatig Europees voetbal te spelen", zei Van Es, "Dat doen we nu al, maar we willen er steeds beter in worden. Steeds hoger in die top-6 eindigen en dan de traditionele drie pijn gaan doen."

Thijs van Es: "Mijn dochter gaat zelfs in een Utrecht-shirt naar school"


Van Es volgt de club vooral als fan. "Ik hou me niet met het technisch beleid bezig, daar hebben we een hartstikke goede trainer en technisch directeur voor. Ik zit dus echt als fan op de tribune. Mijn hele gezin is fan. Mijn dochter gaat zelfs met een FC Utrecht-shirt aan naar school. Ze heeft daar alle handtekeningen van de spelers op staan. Dat vindt ze prachtig."

APPIE OP VAKANTIE
Geen Aan de tap met Ap deze week in Een Berg Sport. Appie meldt zich weer voor de eerstvolgende wedstrijd tegen PSV. Korneel Evers blikt met zijn ode wel terug op de verloren wedstrijd tegen Vitesse.

De ode van Korneel


Gert Kruys analyseert doelman Maarten Paes, die goed bleef keepen ook nadat hij blunderde bij de 2-1. Verder bespreekt Kruys de glansrijke rol van Adam Maher op het middenveld. Maher scoorde, maar speelde ook verdedigend een crusiale rol. En de kansen van Sander van de Streek komen voorbij.

Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -