RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte trouwstoet-mishandeling dook onder bij familie in Lopik en 'iedereen wist ervan'


LOPIK - De 25-jarige man die woensdag in Lopik werd aangehouden vanwege het neerslaan van een agent bij een trouwstoet, zat ondergedoken bij familie. Een woordvoerder van het OM zegt tegen RTV Rijnmond dat de hele familie wist dat hij de agent belaagd had en dat ze hem ruim een maand doelbewust verstopt hebben.

Op 30 augustus werd de agent van achteren in zijn nek geslagen, toen hij deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam aansprak op hun gedrag. De agent kwam door de klap ten val en raakte kort buiten bewustzijn. Hij heeft nog altijd last van het incident.

Wekenlang werd gezocht naar de man die de klap uitdeelde. Om hem te vinden werden onder meer beelden van de mishandeling vrijgegeven. Afgelopen woensdag lukte het om hem aan te houden: een arrestatieteam vond hem verstopt onder een bed in een huis in Lopik.

BROER VAN DE BRUID

De man blijkt de broer van de bruid te zijn. Het OM is 'niet te spreken' over de houding van zijn familie. "Niet alleen heeft de familie het onderzoek tegengewerkt door niet te zeggen wie de man is, ze hebben hem ook nog geholpen bij het uit handen blijven van de politie", zegt een woordvoerder tegen RTV Rijnmond.

Vandaag moest de man voor de rechter-commissaris verschijnen. Die bepaalde dat hij twee weken langer in voorarrest blijft. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. Of de familie ook juridisch wordt aangepakt wordt later besloten. "Voorlopig willen we ons volledig focussen op deze zaak", zegt een woordvoerder van het OM.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -