Actie voor nieuw zwembad Oudewater: "Ik denk dat het eindelijk écht gaat lukken!"

OUDEWATER - Een petitie voor een nieuw zwembad in Oudewater is in een paar dagen tijd bijna 900 keer getekend. De stichting die het huidige buitenbad 'Ons Statenbad' beheert wil met de handtekeningenactie steun krijgen voor een plan om op een andere plek in het stadje een nieuw bad aan te leggen met een buiten én een binnen gedeelte.
"Als de zomer eerder stopt dan pompen we het water van het binnen- naar het buitenbad", zegt Pim van Baaren, voorzitter van de stichting (SBZO) die het zwembad beheert. "En we kunnen de exploitatie rond krijgen met hetzelfde bedrag dat we nu jaarlijks van de gemeente ontvangen. De belangrijkste kosten van het zwembad zijn personeel en energie. Doordat we duurzaam bouwen kunnen we de energiekosten voor twaalf maanden zwemmen gelijkhouden aan wat we nu uitgeven aan vijf maanden zwemmen."

30 JAAR DISCUSSIE

De discussie over een nieuwe zwembad in Oudewater woedt al zo'n 30 jaar. Twee jaar geleden leek het erop alsof de schop de grond in ging, maar de gemeenteraad stak daar op het laatst een stokje voor. Het huidige Statenbad is nodig aan vervanging toe. Het bad lekt en is niet erg duurzaam.
Het plan voor een nieuw zwembad met ook een gedeelte dat overdekt is lijkt veel steun te krijgen onder de bevolking in Oudewater. Maar de gemeente, die eigenaar is van het zwembad en de grond eromheen, moet er uiteindelijk een beslissing over nemen. Wethouder Bob Duindam lijkt in ieder geval enthousiast. "Ik vind het een briljant voorstel en als het uit de onderbouwing blijkt dat het ook echt kan, dan gaan we het doen."

GEMEENTERAAD

Begin december vergadert de gemeenteraad in Oudewater over de toekomst van het zwembad. Dan wordt de petitie door de stichting aangeboden. Van Baaren: "Ik heb er vertrouwen dat het nu eindelijk écht gaat lukken!"
Inwoners Oudewater tekenen massaal voor nieuw zwembad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.