Vrouw die man op straat zette, krijgt bezoek van wethouder: 'Was een positief gesprek'

VLEUTEN - De situatie van Mary en Gerard uit Vleuten krijgt landelijke aandacht. Dat blijkt, nu PVV-leider Geert Wilders samen met zijn rechterhand Fleur Agema heeft aangekondigd binnenkort bij het stel langs te komen. Utrechtse wethouder Kees Diepeveen (Groenlinks) bracht vanmiddag al een bezoek.
Het stel zoekt al vijf jaar naar een geschikte woning omdat Gerard deels verlamd is. Hij ligt nu met bed en al in de woonkamer, daar vindt ook de medische verzorging plaats. Eerder kreeg Gerard al twee keer een urgentieverklaring, deze is ondertussen ingetrokken. Het huis is veel te krap en ongeschikt voor een man in een rolstoel. Na jaren zoeken is het stel nog geen stap verder. Uit protest zette Mary haar invalide man vorige week symbolisch buiten de deur.

PRETTIG

Het stel vond het gesprek met de wethouder prettig. Die beloofde naar drie opties onderzoek te doen. "Hij gaat kijken of er binnen de woningbouwvereniging waarbij we nu zitten, een woningruil mogelijk is", vertelt Mary. "Een tweede optie is om te kijken of we misschien naar Zeeland kunnen verhuizen. Dat is iets wat wij heel erg graag willen want mijn hart ligt in Zeeland. De derde optie is dat we een grotere urgentie krijgen in de gehele provincie Utrecht. Dat betekent dat we eventueel ook in Houten of Zeist terecht kunnen komen."
Over een week hoopt het stel meer duidelijkheid te krijgen. De wethouder heeft namelijk beloofd elke week te bellen met een update.
Vrouw die verlamde man op straat zette optimistisch na gesprek met wethouder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.