RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gloednieuw regenboogzebrapad in Woerden besmeurd


WOERDEN - Het regenboogzebrapad in Woerden dat begin deze week werd aangelegd, is vernield. Onbekenden hebben het afgelopen nacht of vanmorgen onder gesmeerd met donkere troep.

"Trieste actie", zegt Woerdenaar Mirte Damen. Volgens Damen heeft de gemeente in de loop van de dag geprobeerd het zebrapad schoon te maken. "Helaas lukte dat niet", zegt Damen. Van het regenboogzebrapad is inmiddels weinig meer over.

Woerdenaar William zag het vandalisme vanmorgen toen hij zijn hond uitliet. "Tot mijn verbazing is het zebrapad zwart gesmeerd met een zwarte drab", vertelt hij aan In de Buurt Woerden. "Het ruikt naar schoensmeer en het zit nu ook op mijn deurmat. Het zit zelfs onder de poten van mijn hond."

 Zo zag het regenboogpad er begin deze week nog uit Zo zag het regenboogpad er begin deze week nog uit | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

Wie er achter de vernieling zit, is nog niet bekend. De timing is opmerkelijk: het is vandaag Coming Out Day, oftewel 'Kom-uit-de-kast-dag'. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat homo's, lesbiennes, biseksuelen of bijvoorbeeld transgenders uit de kast komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -