RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Boerenprotest in Bilthoven heeft steun van veel Nederlanders"

BILTHOVEN/PROVINCIE UTRECHT - Het boerenprotest bij het RIVM in Bilthoven komende week kan rekenen op steun van driekwart van de Nederlanders. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een enquête onder 515 mensen. 72 procent van de ondervraagden vreest dat boeren de dupe worden van klimaatmaatregelen.

Boeren willen woensdag op de trekker naar Bilthoven, omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en schadelijke stikstofuitstoot. Na een actie bij het RIVM zetten de boeren weer koers naar Den Haag, net als op 1 oktober.

Volgens RTL Nieuws zijn de meeste Nederlanders (80 procent) best bereid om de maximumsnelheid op de weg te verlagen, als boeren daardoor hun bedrijf niet hoeven te sluiten. 91 procent vindt dat boeren meer waardering verdienen voor hun rol in de Nederlandse voedselvoorziening.

Het RIVM en de gemeente De Bilt weten nog niet hoe groot het protest woensdagmorgen zal zijn. De organisatie heeft nog geen aanvraag bij de gemeente ingediend om afspraken over de openbare orde te maken. Dat kan tot 48 uur van tevoren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -