RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Illegalen blijven toch hangen in opvangcentra"

UTRECHT - Uitgeprocedeerde asielzoekers vertrekken nauwelijks uit de speciaal opgezette Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen. In deze LVV's in de grote steden, waaronder Utrecht, verblijven honderden illegalen die eigenlijk Nederland moeten verlaten maar dat niet doen. Dat schrijft de Telegraaf.

De opvangcentra zijn opgezet zodat de asielzoekers niet over straat zwerven. De illegalen moeten in de LVV's meewerken aan hun vertrek. Doen ze dat niet dan moeten ze de opvang verlaten, maar dat blijkt in de praktijk niet te gebeuren, aldus de Telegraaf.

In vier van de vijf LVV's zijn in het afgelopen half jaar tenminste 750 mensen opgevangen. 13 van hen gingen terug naar eigen land, concludeert de krant na bestudering van de cijfers. De rest blijft in de opvang, gaat naar een asielzoekerscentrum, krijgt een verblijfsvergunning of vertrekt met onbekende bestemming. Amsterdam wilde de gegevens niet delen met de Telegraaf.

Een woordvoerder van de staatssecretaris voor Asielzaken laat via de krant weten dat in 2020 een eerste evaluatie van de LVV's komt. De opvangcentra zijn onderdeel van een proef. De overheid heeft daar 48 miljoen euro voor uitgetrokken. Er zijn nu vijf LVV's. Mocht na evaluatie blijken dat het een succes is dan komen er nog drie bij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -