Landbouwclub: maandag boerenprotest bij provinciehuis

PROVINCIE UTRECHT - Landbouworganisatie LTO Noord roept haar leden op maandag om 12.00 uur te demonstreren bij de provinciehuizen. De oproep geldt ook voor Utrecht.
LTO Noord wil dat de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel gaan. De regels hebben grote impact op boerenbedrijven en gezinnen.
Vrijdag protesteerden boeren al bij provinciehuizen in Noord-Brabant en Friesland. In Friesland zijn vervolgens de stikstofmaatregelen geschrapt.
Onbekend is hoeveel boeren maandag gehoor geven aan de oproep en naar de provinciehuizen gaan. Friese boeren blijven thuis, omdat de regels daar al van tafel zijn. LTO Noord zet zich in voor agrarische ondernemers in de negen provincies boven de Maas.

PROTEST BIJ RIVM

Voor komende woensdag staan ook protesten gepland. Boze boeren willen opnieuw naar Den Haag gaan om te demonstreren. Ze zijn van plan met hun trekkers ook langs het RIVM in Bilthoven te gaan. De boeren zijn boos op het onderzoeksinstituut, omdat hun stikstofonderzoek onterecht met de beschuldigende vinger naar de agrarische sector zou wijzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.