RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overvechters blokkeren de weg: "We worden als tweederangsburgers behandeld"

UTRECHT - Boze Overvechters hebben vandaag een deel van de weg geblokkeerd door auto's overdwars op straat te zetten. Ze balen ervan dat een bussluis op de Amazonedreef niet wordt weggehaald.

Al jaren wordt gediscussieerd over de bussluis. Volgens buren is de wijk beter bereikbaar als de weg toegankelijk wordt voor gewoon autoverkeer. Ze zamelden handtekeningen in en de lokale politiek besloot dat de sluis weg moest.

Maar omdat er bezwaren werden aangetekend en omdat er nieuw verkeersonderzoek nodig was, besloot verkeerswethouder Lot van Hooijdonk dat de sluis voorlopig blijft.

Overvechter Sofyan al Kandoussi, die ook in de Wijkraad zit, wordt er moedeloos van: "Dit gaat niet meer over een bussluis maar om een groter probleem, namelijk dat de Overvechters als tweederangsburgers behandeld worden en nooit naar ze geluisterd wordt."

Een actiegroep besloot daarom vandaag een wegblokkade neer te zetten ter hoogte van de Paranadreef waardoor stadsbussen er niet meer langs konden. "Om een signaal af te geven dat de wethouder een rechtsgeldig besluit van de raad moet uitvoeren."

De politie kwam poolshoogte nemen bij de blokkeeractie. Voor zover bekend is de blokkade zonder noemenswaardige incidenten verlopen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -