RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

69-jarige basketballlegende leert in Soest jonge spelers alle trucjes uit de NBA


SOEST - Hij mag dan wel 69 jaar oud zijn, maar dat Swen Nater nog kan basketballen laat hij maar wat graag zien. En daarom kwam de Nederlander die jarenlang in de Amerikaanse NBA speelde vandaag naar Soest om een clinic te geven. Een mooie kans om niet alleen zijn basketball-vaardigheden, maar ook zijn Nederlands te oefenen: "Ik heb ge-practiced... Eh... hoe zeg je 'practice' ook alweer?"

Nater werd in Nederland geboren maar vertrok op zijn negende naar Amerika. Daar speelde hij in de NBA voor teams als de Los Angeles Lakers. Nu is hij terug in Nederland om de spelers van UBALL en The Red Stars in Soest een paar trucs te leren die hij oppikte in de belangrijkste basketballcompetitie ter wereld.

De 69-jarige Nater leerde in zijn jeugd hoe belangrijk het is om jonge mensen te inspireren. Omdat zijn stiefvader erg gewelddadig was, werd hij al vroeg uit huis geplaatst. "Ik verbleef bij meerdere mensen die voor me zorgden en mij leerden over basketball. En basketball werd uiteindelijk mijn beroep. Lesgeven is een manier om iets terug te geven en ik doe het heel graag."

De les van de NBA-veteraan valt zondag in de smaak bij de basketballers van UBALL. Speler Jarick van der Heijden: "Hij is 69 maar kan in principe alles nog, da's nog wel het meest bizarre. Hij brengt het echt super enthousiast. Ook al is hij zo oud, hij probeert er echt genoeg energie in te steken."

En na lekker gezweet te hebben op het basketballveld is het voor Nater tijd voor iets dat hij misschien nog wel belangrijker vindt dan basketball: "Ik ben hier al twee dagen en ik heb nog geen hutspot gegeten čn nog geen boerenkool met rookworst. Maar misschien vandaag!"

Basketball-legende (69) uit de NBA geeft clinic in Soest


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -