Kort nieuws: potloodventer bij zandbak in Doorn

REGIO - Een 47-jarige motorrijder uit Utrecht is donderdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding met een
vrachtwagen op de rijksweg A50 ter hoogte van Apeldoorn. Dat heeft de politie gemeld. Door het ongeval is de A50 van Zwolle naar Apeldoorn in zuidelijke richting bijna drie uur afgesloten geweest.
In Doorn heeft een potloodventer twee kinderen de stuipen op het lijf gejaagd. Zij waren gistermiddag aan het spelen in een zandbak van een school aan de Bloemengaard. De schennispleger liet hen zijn geslachtsdeel zien. De kinderen sloegen op de vlucht en de man ook.
* Met veel moeite heeft de politie gisteravond een verwarde Nieuwegeiner aangehouden. Op de Buizerdlaan zagen agenten de man, die onder het bloed zat. Hij was eerder die avond na een ruzie weggelopen uit zijn huis.
Toen de agenten hem aanspraken werd hij agressief. De politie moest pepperspray gebruiken om hem mee te krijgen.
* De Bond tegen het Vloeken in Veenendaal plaatst zaterdag langs een voetbalveld in Den Helder zijn tweehonderdste bord met de slogan 'Een vloek mist ieder doel'. Voor onder meer de beachsport en de paardensport worden slogans verzonnen als 'Wie vloekt, bijt in het zand' en 'Beteugel je taal'. De Bond tegen het Vloeken telt 30.000 donateurs.
* SNS Reaal krijgt een nieuwe financieel directeur. De Utrechtse bankverzekeraar benoemt de 36-jarige Ference Lamp tot opvolger van Ronald Latenstein van Voorst. Latenstein van Voorst wordt volgend jaar algemeen directeur van SNS Reaal.
* Technologiebedrijf Nedfield heeft een belang van 51 procent genomen in het Doornse Commodore International. Ook heeft Nedfield een optie op de rest van de aandelen van het Doornse computerbedrijf. Met de koop wordt Nedfield eigenaar van de merknaam Commodore. Nedfield, het voormalige Tulip, wil de naam Commodore later doorverkopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.