RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholier (11) uit Leidsche Rijn valt klasgenoot aan met ontbijtmes

LEIDSCHE RIJN - Een schoolkamp van groep 8 van basisschool De Ridderhof in Leidsche Rijn is vorige week uit de hand gelopen: een 11-jarige leerling heeft geprobeerd met een ontbijtmes een klasgenootje te steken. Dankzij ingrijpen van een andere klasgenoot en een leerkracht is niemand gewond geraakt.

Het incident was vrijdagochtend tijdens het ontbijt op kamp in Vijfhuizen. Een ruzie tussen twee kinderen liep uit de hand, waarop een van de kinderen een mes van tafel pakte en meerdere stekende bewegingen maakte.

De schoolleiding spreekt in een brief aan ouders van groep 8 van een 'ernstige overtreding van de gedragsregels' en heeft de dader tijdelijk geschorst. "Het belangrijkste is dat alle betrokken leerlingen ongedeerd zijn gebleven en met de schrik zijn vrijgekomen", schrijft directeur Emile Vermeulen.

NIET GEWOND
De vader van het slachtoffer vertelt aan RTV Utrecht dat zijn zoon is geraakt in zijn bovenarm. Omdat hij een dikke trui droeg, heeft het kind amper verwondingen opgelopen. Wel is hij erg geschrokken. "Hij houdt zich groot", vertelt zijn vader. "Maar ik merk dat hij stiller is."

Volgens de vader, die graag anoniem wil blijven, is het niet de eerste keer dat de 11-jarige dader voor problemen zorgt. Hij zou al meerdere keren betrokken zijn geweest bij geweldsincidenten. De vader hoopt dat het kind niet meer terugkeert in de klas.

SCHORSING
De schoolleiding heeft de leerling tijdelijk geschorst. "Een zware maatregel", schrijft directeur Vermeulen in de brief aan de ouders. "Waar wij als school zeer terughoudend mee omgaan. Wij gaan nu met alle betrokkenen om tafel om het vervolg vast te stellen."

Volgens de vader van het slachtoffer duurt zo'n schorsing maximaal vijf dagen. Het zou dus kunnen dat de jongen volgende week terugkeert in de klas. De schoolleiding en de overkoepelende scholenorganisatie PCOU Willibrord willen geen vragen van RTV Utrecht beantwoorden en noemen het incident een 'privť-kwestie'.

De vader overweegt aangifte te doen bij de politie. Basisschool De Ridderhof ligt aan de Emile Hullebroeckstraat in de wijk Terwijde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -