RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM dient verzoek in voor verbod Caloh Wagoh

PROVINCIE UTRECHT - Het Openbaar Ministerie wil motorclub Caloh Wagoh verbieden. Het OM heeft bij de rechtbank Midden-Nederland een verzoek ingediend om de club in Nederland te verbieden en de vereniging te ontbinden.

De rechtbank moet nu gaan beoordelen of Caloh Wagoh in strijd is met de openbare orde. Maar eerst krijgen de motorclub en andere belanghebbenden de gelegenheid een verweerschrift in te dienen. De rechtbank bepaalt na het ontvangen van dat stuk hoe de procedure verder gaat.

Het verzoek om Caloh Wagoh te verbieden is onderdeel van het landelijk optreden tegen zogeheten outlaw motorcycle gangs (OMGs). Eerder gebeurde dat al bij de Bandidos, Satudarah, Hells Angels en No Surrender. Het OM vindt dat de motorclub "structureel en onlosmakelijk" verbonden is met criminaliteit en niet met een passie voor motorrijden.

Caloh Wagoh kwam afgelopen tijd veel in het nieuws omdat leden in verband worden gebracht met criminele activiteiten. Zo worden vier verdachten in verband gebracht met meerdere liquidaties, waaronder die van Jaďr Wessels op station Breukelen. Het OM verdenkt het viertal ook van de beschieting van een huis in Doorn met een automatisch wapen in 2017.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -