RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Demonstraties en petitie tegen nieuwbouw in Biltse natuurgebieden


DE BILT - Inwoners van De Bilt en Groenekan protesteerden maandag op meerdere plaatsen tegen de komst van nieuwbouwwoningen. De gemeente De Bilt is van plan woningen te bouwen op plekken waar nu stukken bos, veldjes en pleinen liggen. Onder meer in het Bachbos in Bilthoven-Noord en het Parkbos in Groenekan zijn spandoeken opgehangen.

Omwonenden van het Parkbos hebben een petitie opgezet voor het behoud van het bosje, die inmiddels ruim 725 keer is ondertekend. De initiatiefnemers wilden deze petitie overhandigen aan wethouder Dolf Smolenaers, maar hij haalde het bezoek aan Groenekan niet. Wel bezocht de wethouder een demonstratie in Bilthoven. Hier ging hij in gesprek met kinderen van de Montessorischool, die ook handtekeningen verzamelden.

De Bilt wil op dertien plekken in de gemeente nieuwbouwwoningen bouwen. Op veel plekken moeten bomen wijken voor huizen, en worden enkele pleinen bebouwd. Dit valt veel bewoners in het verkeerde keelgat. Bij de protesten waren veel basisschoolkinderen aanwezig, die de pleinen en veldjes gebruiken als speelplek.

De komst van de nieuwbouwwoningen stuit al langer op verzet. Zo veel zelfs, dat de gemeente een geplande inspraakavond verzette omdat te veel mensen wilden komen. Hiermee lag volgens het gemeentebestuur chaos op de loer, en is besloten om het inspraakmoment over drie avonden te verspreiden.

Bij het Biltsemeertje, de Oranje-Nassaulaan, het Rembrandtplein, het Vermeerplein, het Bachbos, het Parkbos en de Sperwerlaan / Bosuillaan werd gedemonstreerd. Volgens betrokkenen deden hier enkele honderden inwoners aan mee, waarvan één persoon op de trekker kwam.

 | Foto: Inwoner Bilthoven

 | Foto: Jacco van de Vijver


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -