RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Europees kampioen Keet Oldenbeuving richt vizier nu op Tokio

1/2
UTRECHT - Met het behalen van de Europese titel is de 15-jarige skateboardster Keet Oldenbeuving uit Utrecht weer een stap dichterbij de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Skateboarden debuteert volgend jaar als sport op de Spelen in Tokio.

Oldenbeuving keerde gisteren terug uit de Russische stad Nizjni Novgorod waar ze Europees kampioen werd op het olympische onderdeel street. Een maand geleden werd ze ook al Nederlands kampioen. "Ik ben nu zeker een stap dichterbij, na het NK en het EK", zegt de skateboardster. "Ik moet nog vier hoge scores proberen te krijgen dit jaar en dan gaat het misschien lukken."

De Utrechtse tiener maakt zich nu op voor een kwalificatiewedstrijd volgende maand in Rio. Haar school, het Leidsche Rijncollege, doet daar gelukkig niet moeilijk over, omdat ze een topsport-talentenstatus heeft, een zogeheten LOOT-status. "Als ik wil kan ik weg voor wedstrijden."

Oldenbeuving, die ook wel bekendstaat als 'SkateKeet', zat vandaag in de studio bij RTV Utrecht en had daar weer een hagelnieuw skateboard bij zich. Ze heeft ook geen speciaal geluksboard, zegt ze: "Ik moet elke twee weken een nieuwe. Het board van het EK heb ik in Rusland achtergelaten, want dat was op. Dat scheelt toch ruimte in de tas."

Keet Oldenbeuving: weer een stap dichterbij de Spelen
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -