RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fractie Bakker wil publieksparticipatie voor energietransitie in Woerden

WOERDEN - Er moet een participatieraad komen, waarbij inwoners van Woerden mee kunnen praten over de energietransitie. Dat vindt gemeenteraadslid Reem Bakker (Fractie Bakker). Hij wil deze participatieraad opzetten, en er dan meteen weer uitstappen, "want hij moet wel onafhankelijk blijven."

"Er wordt veel gesproken over klimaatverandering. Er worden een boel wetten door Den Haag en de gemeente opgelegd, maar de inwoners worden daar niet bij betrokken. Ik vind dat dat wel moet, dat staat ook in allerlei Haagse akkoorden. Daarom wil ik een participatieraad."

Bakker denkt dat er animo is voor zulke inspraak. "Er zijn best wel een hoop mensen die actief bezig zijn met de energietransitie, maar ze kunnen zich vaak niet uiten. Ik hoop dus dat er een raad ontstaat die onafhankelijk advies kan geven aan inwoners, bedrijven, de gemeenteraad, maar ook aan het college van B&W."

De hoop is dat alle geluiden gehoord worden in de raad. "Dus mensen die heel enthousiast bezig gaan met die energietransitie, maar ook mensen die wat kritischer zijn en nog met vragen zitten. Het zou mooi zijn als deze mensen bij elkaar gaan zitten, en gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven."

Zelf wil Bakker het startschot geven voor de raad, maar dan stapt hij er ook zo snel mogelijk weer uit. "Ik vind dat deze raad volledig onafhankelijk moet zijn. Het moet zelf een oordeel kunnen vellen. Ik probeer mensen even samen te brengen, en op het moment dat dat gelukt is trek ik me terug."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -