Politie graaft bij kanaal Nieuwegein in onderzoek naar motief WK-moord

NIEUWEGEIN - De politie is aan het graven aan de Lekkanaaldijk in Nieuwegein. Het politieonderzoek moet meer inzicht geven in het motief voor de moord op Richard Houtveen. De Nieuwegeiner werd na de WK-finale in 2010 vermoord bij de ingang van de parkeergarage onder winkelcentrum City Plaza.
Om de grond te onderzoeken wordt met een kleine graafmachine laagje voor laagje afgegraven. Twee rechercheurs zoeken vervolgens in het de modder met harken naar sporen. Het gaat om een strook van een meter of tien lang.
Het onderzoek leverde destijds in 2010 vrij snel een verdachte op, maar liep na twee jaar toch vast. Het Cold Case Team Midden-Nederland nam de zaak over. Bureau Hengeveld besteedde eerder aandacht aan de moord.
De zaak lijkt in een stroomversnelling te komen. Vorige week maakte de politie bekend het vermoedelijke moordwapen gevonden te hebben. De politie ging jarenlang van het scenario uit dat Houtveen een toevallig slachtoffer was. Maar begin dit jaar vertelde de politie ook uit te gaan van het idee dat de dader het 'heel specifiek en doelgericht' op Richard had voorzien.
De politie zegt in belang van het onderzoek verder geen uitspraken te kunnen doen over de werkzaamheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.