RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moeder slachtoffer ongeluk 't Goylaan start petitie


UTRECHT - "De gemeente moet worden wakker geschud", zegt Corrieanne van Basten uit Utrecht. Ze is een petitie gestart om het voorrangsplein op 't Goylaan aan te passen. Een paar weken geleden werd haar dochter op haar scooter geschept door een auto.

De petitie krijgt veel steun van omwonenden van het verkeersplein. "Ik heb ruim honderd ongelukken zien gebeuren de afgelopen drie jaar", zegt Jacco van Elteren, die op een steenworp afstand woont van het voorrangsplein. "Alleen vorige week al vijf keer." Ook heeft hij het ongeluk van Corrieanne's dochter zien gebeuren.

Petitie 't Goylaan al ruim 300 keer ondertekend


"Het is nu mijn dochter, maar de volgende keer kan het zomaar jouw dochter of zoon zijn", waarschuwt Corrieanne. Daarom voelt ze zich verplicht om de petitie te beginnen, om te voorkomen dat het weer gebeurt.

Uit een rapport van onderzoeksbureau DTV blijkt dat het plein te klein is uitgevoerd en dat verkeersdeelnemers niet snappen wie er voorrang heeft. De gemeente Utrecht komt binnenkort met nieuwe voorstellen voor het voorrangsplein. CorrieAnne is benieuwd naar de plannen. "Ik hoop dat ze in ieder geval luisteren naar de mensen die aangeven wat er moet gebeuren."

Het voorrangsplein geldt als een modelweg voor andere wegen in Utrecht, maar heeft hier sinds de verandering drie jaar geleden gezorgd voor veel ongelukken en bijna-ongelukken. Als de situatie niet verandert ziet Jacco het nog een keer helemaal misgaan. "Ik ben bang dat er binnenkort een dodelijk ongeluk gaat gebeuren door de onoverzichtelijkheid."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -