RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

1100 kilo cocaïne tussen bevroren vis, OM eist tot 10 jaar cel


UTRECHT - Het Openbaar Ministerie houdt zeven verdachten verantwoordelijk voor het invoeren van ruim 1100 kilo coca´ne in een scheepscontainer vol bevroren vis. Het OM eist celstraffen tussen de 6,5 en 10 jaar. Onder de verdachten is een Utrechter.

De overige verdachten komen uit Gorinchem, Tiel, Den Haag, AlbaniŰ en de VS. Zes van de mannen werden in een opslagloods in Zaandam aangehouden op verdenking van het ophalen en uithalen van de drugs. De man uit Den Haag werd in zijn woonplaats aangehouden, het OM verdenkt hem van het organiseren van de drugshandel.

De coca´ne werd uit Ecuador naar Nederland gesmokkeld onder een deklading van bevroren heek. Vervolgens werd de container op een vrachtwagen naar Zaandam vervoerd, geŰscorteerd door twee auto's. De politie volgde container en viel vervolgens een opslagloods binnen waar zes van de zeven verdachten werden gearresteerd.

ONGELOOFWAARDIG

Volgens de officier is het ongeloofwaardig dat de bevroren vis opgeslagen zou worden in een loods waar het 25 graden was. Daarnaast was er met gereedschap gehakt in de vis. Op zoek naar drugs, denkt het OM.

De drugs zijn vernietigd, de vis kreeg een nieuwe bestemming: voer voor pingu´ns, dolfijnen en zeehonden in verschillende dierentuinen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -