Liftproblemen Haltna Huis Houten: 'De bewoners zijn de dupe'

HOUTEN - Al ruim twee maanden is één van de liften in het Haltna Huis in Houten kapot. Het gaat om de grootste lift die ook gebruikt wordt om eten en wasgoed rond te brengen. Omdat er nu nog maar twee kleine liften over zijn in het pand aan Het Kant, moeten bewoners nu in de rij wachten tot ze de lift kunnen gebruiken.
"Het is schandalig dat het allemaal al weken duurt", zegt een dochter van een bewoner. "De bewoners betalen een hoop servicekosten, maar als de lift het niet doet en ze horen maar niets dan is dat geen goede zaak."
In de grote lift kunnen ook brancards en scootmobielen worden geplaatst. Dat is nu behelpen. "Laatst moest zo'n bed in de kleine lift. Dat ging echt maar net. Ook de begrafenisondernemer moet de kleine lift gebruiken. Ik heb al gebeld met de eigenaar van het pand, Viveste, maar daar word ik van het kastje naar de muur gestuurd", vertelt ze. "Ze verwijzen door naar Zorgspectrum, maar die kunnen blijkbaar ook weinig uitrichten. Ondertussen zijn de bewoners de dupe. Ik wil dat er een compensatieregeling komt."

ONDERDEEL BESTELD

Bij Viveste zijn de problemen met de lift bekend. "We vinden het heel vervelend voor de bewoners en het personeel", zegt een woordvoerder. "We hebben de liftmonteur gebeld en die heeft een onderdeel besteld. Dat moest uit China komen en dat kost dus tijd. Toen het onderdeel er eenmaal was, bleek er nog een ander defect te zijn. Ook daar moest weer een onderdeel voor besteld worden. Heel vervelend allemaal."
Viveste zit er naar eigen zeggen 'bovenop' om de lift zo snel mogelijk weer werkend te krijgen. "We onderhouden nauw contact met de fabrikant. Het is lastig te zeggen wanneer de lift het weer doet, maar we doen echt ons best het probleem snel op te lossen. Het is niet goed zoals het nu gaat."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.